Dr. Rubicsek Norbert

Sport integrity szakértő, a CSCF Sport Integrity Group igazgatója, jogász, korábbi rendőrtiszt, aki a sporttal kapcsolatos integritási és bűnügyi kérdésekre szakosodott.

Dr. Rubicsek Norbert

Sport integrity szakértő, a CSCF Sport Integrity Group igazgatója, jogász, korábbi rendőrtiszt, aki a sporttal kapcsolatos integritási és bűnügyi kérdésekre szakosodott.

Dr. Rubicsek Norbert az Europol AP Sportkorrupció egyik alapító tagja volt, illetve számos szervezetnek, többek között az UNODC-nek, az Interpolnak, az UEFA-nak, a Nemzetközi Röplabda Szövetségnek adott tanácsokat és járult hozzá a munkájához. Az Európai Tanács Koppenhága nevű munkacsoportjának vezető szakértőjeként részt vett a sportmanipuláció tipológiájának kidolgozásában.

A Nemzetközi Snowboard Szövetség sportélet tisztaságáért felelős biztosa.

Az általa vezetett CSCF Sport Integrity Group Magyarországon, Franciaországban és Hollandiában rendelkezik irodákkal, de tevékenysége kontinenseken átívelő. A CSCF sportmanipulációval, doppinggal, szexuális zaklatással és bullyinggal kapcsolatos oktatással, compliance-el, nyomozással, tanácsadással valamint jogszabály-, és stratégiaalkotással foglalkozik világszerte.

Dr. Rubicsek Norbert saját szakmai küldetéséről:

“A feddhetetlenség a sport létfontosságú része. Segít útmutatást adni a sport tisztán tartásához, és biztosítja, hogy a sportolók természetes öröme a sportpályán való szereplés közben, valamint a pályát körülvevő szurkolók öröme védve legyen.   A sport integritásának biztosítása érdekében azonban keményen kell dolgoznunk. Mindenkinek, aki kapcsolatban áll egy sportversennyel, meg kell tanulnia, meg kell értenie és alkalmaznia kell a szabályokat, beleértve a feddhetetlenségi szabályokat is. Az e területen a kapcsolódó ügyek nyomozójaként és vezetőjeként szerzett tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy csak akkor tudjuk értékelni a szabályok szükségességét a tisztesség védelmében – a karrierek védelme, a sport kiszámíthatatlan természetének védelme és a sport üzletének védelme érdekében -, ha megértjük, hogy miért kell betartani a szabályokat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az integritás szabályai értünk – és nem ellenünk – vannak. Mi a CSCF Sport Integrity Groupnál hiszünk a sportban, és elkötelezettek vagyunk a sport minden aspektusának védelme mellett. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk minden érdekelt félnek, legyen szó akár egy kis klubról, akár egy rendvédelmi szervről, hogy a sportot biztonságosabbá tegyük. Azért dolgozunk, hogy valódi változást érjünk el. Küzdünk a sportmanipuláció ellen.”