Fülöp Tibor

Sporttudományi tanácsadó, teljesítménydiagnosztikai szakértő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sporttudományi laboratóriumának vezetője, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, szakterülete az állóképesség.

Fülöp Tibor

Sporttudományi tanácsadó, teljesítménydiagnosztikai szakértő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sporttudományi laboratóriumának vezetője, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, szakterülete az állóképesség.

1993 óta edzősködik, az edzőképzést és a teljesítménydiagnosztikai képzéseket Németországban végezte. A Német Kerékpáros Szövetség (BDR) és a Német Olimpiai Sportszövetség (DOSB) A-licences edzőjeként 2002 óta van jelen a magyar kerékpársport edzőképzésében szaktárgyi oktatóként. 

Jelenleg a Magyar Kerékpáros Szövetség oktatási és sporttudományi koordinátoraként, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a kerékpár sportág szakvezetőjeként irányítja a szakemberképzést.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez tartozó LifeLike Sportlabor vezetőjeként és a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként különböző sportágak képviselőinek sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával foglalkozik.

Sporttudományi tanácsadóként a már működő vagy éppen nyitás előtt álló sportlaborok, diagnosztikai intézmények munkáját auditálással, know-how átadással és betanítással segíti. Ő a szakmai mentora a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sporttudományi laboratóriumának is.

Különféle intézmények felkérésére rendszeresen tart előadásokat a szakterületének számító állóképességi edzés, pulzuskontroll és teljesítménydiagnosztika témakörökben Magyarországon és külföldön (pl. IWI és Magyar Labdarúgó Szövetség erőnléti edző kurzusok).

A Runner’s World szakértői csapatának tagjaként folyamatosan publikál a futómagazinban. Edzőként állóképességi sportolók, futók és kerékpárosok számára készít személyre szabott edzésprogramot.

Tagja a Magyar Edzők Társaságának és a Magyar Sportorvos Társaságnak, valamint a Magyar Sporttudományi Társaság Teljesítményélettani Szakbizottságának.

Munkáját a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség 2022-ben az „Év embere” díjjal ismerte el.

Kevés szabadidejében hegymászóként és barlangkutatóként tevékenykedik, mely sportokat gyerekkora óta űzi.

A sicSPORT Konferencián elhangzó előadásának címe: Tartósan jó teljesítmény? Fókuszban az állóképesség!