Fülöp Tibor

Sporttudományi szakember, teljesítménydiagnosztikai szakértő, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője

Fülöp Tibor

Sporttudományi szakember, teljesítménydiagnosztikai szakértő, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője

1993 óta edzősködik, az edzőképzést és a teljesítménydiagnosztikai képzéseket Németországban végezte. A Német Kerékpáros Szövetség (BDR) és a Német Olimpiai Sportszövetség (DOSB) A-licences edzőjeként 2002 óta van jelen a magyar kerékpársport edzőképzésében szaktárgyi oktatóként. 

Jelenleg a Magyar Kerékpáros Szövetség oktatási és sporttudományi koordinátoraként, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a kerékpár sportág szakvezetőjeként irányítja a szakemberképzést.

A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként különböző sportágak képviselőinek sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával foglalkozik.

Sporttudományi tanácsadóként a már működő vagy éppen nyitás előtt álló sportlaborok, diagnosztikai intézmények munkáját auditálással, know-how átadással és betanítással segíti. Ő a szakmai mentora a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sporttudományi laboratóriumának is.

Különféle intézmények felkérésére rendszeresen tart előadásokat a szakterületének számító állóképességi edzés, pulzuskontroll és teljesítménydiagnosztika témakörökben Magyarországon és külföldön (pl. IWI és Magyar Labdarúgó Szövetség, Magyar Kézilabda Szövetség).

Papp Károllyal közösen rendszeresen tartanak átfogó képzést Endurance Specialist néven, amely az állóképesség témakörébe nyújt átfogó elméleti és gyakorlati betekintést az érdeklődők számára.

Tagja a Magyar Edzők Társaságának és a Magyar Sportorvos Társaságnak, valamint a Magyar Sporttudományi Társaság Teljesítményélettani Szakbizottságának.

Munkáját a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség 2022-ben az „Év embere” díjjal ismerte el.

Szabadidejében hegymászóként és barlangkutatóként tevékenykedik, mely sportokat gyerekkora óta űzi.

Korábbi előadásai

Év Cím
2023
Tartósan jó teljesítmény? Fókuszban az állóképesség.