Kiss Áron

Erőnléti edző, teljesítménydiagnosztikai szakember. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, az olimpiai bronzérmes magyar férfi kardválogatott, illetve a Ferencváros jégkorongcsapatának erőnléti edzője.

Kiss Áron

Erőnléti edző, teljesítménydiagnosztikai szakember. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, az olimpiai bronzérmes magyar férfi kardválogatott, illetve a Ferencváros jégkorongcsapatának erőnléti edzője.

Kiss Áron edzői munkája mögött nagyon komoly elméleti felkészültség áll. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy 2009-2016 között állóképességi sportolók felkészítésével foglalkozott egy teljesítménydiagnosztikai labor munkatársaként, amelynek később szakmai vezetője is lett.

2014-től dolgozik a magyar kardvívásban erőnléti edzőként. Ez idő alatt számos világkupa, grand prix győzelemben, európa- és világbajnoki sikerben vállalt részt. Emellett egy csapat olimpiai bronzhoz (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), valamint két egyéni olimpiai bajnoki címhez (Szilágyi Áron) vezető teammunkában működött közre.

A szövetségnél a teljesítménymonitorozás és a diagnosztikai jegyzőkönyvek elemzése, tesztelési protokollok felállítása mellett a párbajtőr és tőr fegyvernemek felkészítésében is részt vesz. Klubszinten a Vasas SC fiatal tehetségeinek erőnléti felkészítésével, mozgásszűrésével és hosszú távú felépítésével foglalkozik.

2018-tól a Ferencvárosi Torna Club jégkorong szakosztályának erőnléti edzője, ahol 5 magyar bajnoki címet, egy magyar kupa, egy szuperkupa sikert, valamint két Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett. Az erőnléti munka és tesztelések mellett a rehabilitációs team tagjaként a játékosok újraedzéséből, preventív felépítéséből is kiveszi a részét a gyógytornásszal együttműködve.

2015-től aktívan részt vesz az EXOS Performance Mentorship magyar piacra történő bevezetésében a tanfolyami anyagok szakfordítójaként, illetve a képzéseken tevékenykedő tolmácsként. Ennek részeként az észak-amerikai profi ligákban tapasztalatot szerzett edzőkkel működött együtt. A képzés első két szintjét maga is elvégezte.

2017-es kezdettel az adidas Runners Budapest alapító tagjaként több ezer amatőr futót terelt a tudatos edzésmunka irányába. Azóta kollégáival egy 15.000 főt számláló közösséget támogat szakmailag a Budapest Runners szárnyai alatt. 

Hobbisportolóként utcai futóversenyeken áll rajthoz. Többnyire 5 és 10 kilométeres távokon versenyez.

A sicSPORT Konferencián elhangzó előadásának címe: Az adatalapú teljesítményfokozás lehetőségei egyéni és csapatsportokban