Drd. Klink Zoltán

Sporttudományi szakember, az FK Csíkszereda sporttudományi és módszertani igazgatója.

Drd. Klink Zoltán

Sporttudományi szakember, az FK Csíkszereda sporttudományi és módszertani igazgatója.

1996 óta edzősködik, az edzőképzést a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen végezte, MSc Labdarúgó Szakedzőként diplomázott, jelenleg a TE Doktori Iskolájának hallgatója. UEFA A licence-szel és MLSZ Erőnléti licence-szel rendelkezik. Emellett Kajak-kenu, Testépítés és Erőemelés edzői végzettsége van. 

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség IFBB edzőképzését 7 évig vezette, az MLSZ erőnléti edzőképzésében 3 évig működött közre vezető instruktorként. 

2005-ben kezdte el alkalmazni az általa megalkotott RED ZONE edzésmódszert, amit azóta folyamatosan tökéletesít. Erőnléti edzőként olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon, világkupán szerzett érmeket, kajak-kenu, vízilabda és úszás sportágakban. Volt professzionális labdarúgó, aki a Vasas SC és az Újpest FC csapatában játszott.

Mások mellett olyan neves magyar sportolók felkészülését segítette, mint Erdei Zsolt (Madár), Verrasztó Dávid, Kozma Dominik, vagy éppen a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó Kammerer Zoltán.