Takács Kinga

Mozgásterapeuta, sportrehabilitációs szakember, testnevelő tanár, atlétika szakedző, a Movement Clinic alapítója és tulajdonosa.

Takács Kinga

Mozgásterapeuta, sportrehabilitációs szakember, testnevelő tanár, atlétika szakedző, a Movement Clinic alapítója és tulajdonosa.

Takács Kingának egykori sportolóként, atlétaként rengeteg sérüléssel kellett szembenéznie pályafutása során, ezért is vált küldetésévé a sportrehabilitáció.

Később edzőként is számtalan sérülésből lábadozó vagy valamilyen speciális kondicionálási hiányossággal rendelkező sportoló kérte a segítségét. Ezeknek az eseteknek a szakszerű kezelése érdekében a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen szerzett tanári és atlétika szakedzői tudását külföldi tanulmányokkal egészítette ki. Ezek elsősorban a manuál- és mozgásterápia területére fókuszáltak.

Az Amerikai Egyesült Államokból egy speciális, Magyarországon újdonságnak számító ismeretanyagot és szemléletmódot hozott magával, amelyet nap mint nap sikerrel alkalmaz olimpiai bajnokokkal és amatőr sportolókkal egyaránt.

Azt vallja, hogy a mozgás életünk alapja. Törekednünk kell, hogy életünk végéig fájdalom nélkül tehessük ezt meg. Ehhez pedig nem kell más, mint a gyakorlatok mozgástartományának, irányának, sebességének, ritmusának, az alkalmazott eszközöknek és az ellenállásoknak a változtatása.

Takács Kinga csíkszeredai előadásában ezt a szemléletmódot ismerteti meg részletesen.

Előadásának címe: Bemelegítés három dimenzióban

Takács Kinga munkásságáról bővebben a www.movementclinic.hu oldalon tájékozódhatsz.